Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

🔞 Липсата на вихрене в кревата води до 6 лоши неща

Публикувано

на

Сексът носи страхотни ползи за нашия организъм – лекува ни, удължава живота, пази ни от стрес, подмладява ни, като активира производството на колаген, поддържа сърцето здраво и освобождава ендорфини, които ни правят по-щастливи.

След като изяснихме положителния ефект от забавлението под завивките обаче, си задаваме въпроса – Какво би се случило, ако спрем да правим секс?

№1 Повече болка

При дълго въздържание нервната система се лишава от естествения обезболяващ ефект, тъй като ендорфините, които се освобождават при секс, облекчават болката.
№2 Отслабен имунитет

Редовният секс увеличава броя на имунните клетки в тялото, които се борят с външни микроби. Ако правим секс по-малко от веднъж седмично, имунитетът ни ще отслабне.

№3 Безсъние

За страдащите от безсъние липсата на секс е особено неприятна. Така те се лишават от основното средство за лесно заспиване, а резултатът е понижена концентрация, лошо настроение, загуба на рефлекси и умора.

№4 Здравословни проблеми

Дългото въздържание намалява защитата на организма от сърдечни проблеми, тъй като сексът е отлично физическо упражнение. Липсата му се отразява зле и на нивото на холестерол при жените.

№5 Стрес

Липсата на секс води до по-високи нива на стрес. Човек става по-раздразнителен и трудно се справя с напрегнати ситуации.

№6 Отчуждение и раздяла при двойките

При двойките липсата на секс предизвиква емоционален дисбаланс, изневери и раздяла.

Съвет от психолозите: За да се избегне опасно поведение, психолозите препоръчват липсата на секс да се компенсира с други занимания – спорт, ново хоби или занимания, които стимулират дяловете на мозъка, свързани със секса.

Източник: „Дарик

Избрано