Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Изненадващо предложение за Кубрат Пулев

Публикувано

на

Интересна оферта дойде от лагера на последния съперник на Кубрат Пулев на професионалния ринг – Богдан Дину. Промоутърите на румънеца предлагат на българина да организират нов мач между двамата в София, като ще осигурят и съперник на по-малкия брат Пулев – Тервел.

Тази изненадваща оферта дойде само часове преди изслушването на двамата боксьори пред Атлетическата комисия на щата Калифорния, което започна снощи заедно с разследването по казуса „Джени Суши“. Пред нея Дину се оплака от непозволени удари от страна на Кобрата, които са довели до нокаута му, и иска анулиране на двубоя.

Ако искането му бъде уважено, в което в лагера на румънеца са убедени, те са готови да приложат офертата си към българина. А залогът си остава същият, както и в първия мач – статутът на задължителен претендент за световната титла на IBF.

„Готови сме с оферта към Пулеви. Дори за по-малкия брат Тервел сме подготвили опонент. Това е Цезар Журатони. Той имаше слаб период, но тази година се върна по-силен от всякога и искаме да го включим в битка за континентална или интерконтинентална титла. Ако не искат бой с него, можем да предложим и Даниел Буциуц, както и други класни състезатели. Готови сме да направим страхотна гала в София, убеден съм, че Дину ще е крайният победител над Пулев. Богдан може да го бие във всяка точка на земното кълбо“, заяви промоутърът на румънеца Сорин Флоря.

„Нямам търпение да си отмъстя на Пулев. Той с нищо не е по-добър от мен, с абсолютно нищо. Готов съм да го бия дори в дома му, за мен това не е проблем“, изрази увереност и Дину пред румънски медии.

Решението на Спортната комисия на щата Калифорния за лиценза на Кубрат Пулев ще стане ясно до 48 дни. Изслушването на българина по казусите с Джени Суши и Богдан Дину беше снощи в Лос Анджелис, но осемте членове на Спортната комисия трябва да вземат решение в рамките именно на 6 работни седмици. Първото обвинение е от репортерката Дженифър Равало-Суши, която той целуна по устата след мача. Американката изненадващо прие действията за тормоз и нае известната адвокатка Глория Олред, за да защитава правата й. Тя иска $600 000 обезщетение. Богдан Дину пък пледира, че е бил ударен в тила в 7-ия рунд, преди да бъде нокаутиран. Той иска анулиране на срещата. Пулев е със спрян лиценз за щата Калифорния до произнасяне на комисията.

Избрано