Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

УЕФА нанася жесток удар по България за най-важния ни мач от евроквалификациите?

Публикувано

на

Евроквалификацията между България и Англия може да се проведе без публика. Дисциплинарната комисия на УЕФА е отворила процедура заради расизъм в последното ни домакинство срещу Косово в понеделник.

Една от възможните санкции в правилника е затварянето на трибуните за следващото ни домакинство. А то е на 14 октомври именно срещу „Трите лъва“.

България вече е наказвана в миналото за прояви на расизъм и зависи дали УЕФА ще ги вземе предвид, или започва броенето от настоящия квалификационен цикъл. Ако се приеме второто, можем да се надяваме на най-леката санкция, която е частичното затваряне на сектора, от който са дошли расистките подвиквания.

Според информациите, те са от сектор Б, където са феновете на Левски. Той беше изключително рехаво посетен срещу Косово, което при положителна развръзка може да затвори само малка част от трибуната. Но ако се вземат предвид и предишните провинения, следващата санкция е затварянето на целия стадион. При трето провинение, България може да бъде извадена от надпреварата.

Според информациите гостите са се оплакали на дежурния делегат на УЕФА Олег Харламов (Ест), че са обиждани от феновете, които са скандирали: „Убий шиптъра“ в средата на първото полувреме.

Очаква се в близките седмици да има решение на Дисциплинарната комисия на УЕФА. В зависимост от тежестта му, българската страна ще може да го обжалва. /Дума

Избрано