Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Луди клипове

Ливърпул платили милион паунда на Сити заради шпионски скандал

Публикувано

на

Шпионски скандал в английския футбол разкрива на днешните си страници вестник “Таймс”. От ръководството на Ливърпул са платили един милиона паунда на база на извънсъдебно споразумение, което е постигнато през септември 2013-а година, по повод обвинения в корпоративен шпионаж от страна на Манчестър Сити.

 

 

 

 

 

Обвиненията са били предявени на база на доказателства за пробив с скаутската система на “гражданите”, която е била хакната 12 месеца по-рано, след като от скаути на Сити са преминали при конкурента от “Анфийлд”. Част от тези няколко служители е бил и настоящият спортен директор на Ливърпул Майкъл Едуардс.

В Сити са предоставили доказателствен материал за пробива и систематични нарушения в системата Scout7, след като са наели специални компютърни експерти за целта. Двата отбора са положили доста усилия, за да запзят скандала в тайна, но в крайна сметка информацията изтича в медиите.

Избрано