Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Изцепки

Най-новото попълнение на Лудогорец с интересно сравнение за условията, които му предлагат в Разград

Публикувано

на

Най-новото попълнение на родния Лудогорец – Талеб Тауата, даде интервю пред израелските медии за впечатленията си през първите дни от България и Разград. Израелският бранител, който не получи повиквателна за предстоящите евроквалификации, тъй като не е в оптимално физическо състояние, призна, че условията за футбол в Разград са на едно ниво с тези в Германия. Именно пък грандът Айнтрахт Франкфурт бе последният отбор на бранителя, след което последва трансфер на „Лудогорец Арена”.

Талеб, защо избра Лудогорец? Не смяташ ли, че това е спад в твоята кариера, предпочитайки да играеш в България, отколкото в Бундеслигата?

„Първо на всичко Лудогорец е голям отбор и играе непрестанно в европейските клубни турнири.

В последните осем години отборът е шампион, а всички ми показаха респект и топло посрещане. Шефовете на клуба показаха, че наистина ме искат, а това е нещо много важно за един футболист. Определено лигата в България е 2-3 нива под германската Бундеслига като футболно ниво, но условията за игра в Разград – стадион, база и всичко отговарят напълно на тези в Германия, както и на условията в последния ми клуб – Айнтрахт Франкфурт. Няма нещо, което да ти липсва в Разград, когато си професионален футболист, така че от това естество няма проблеми”, призна Тауата.

Лудогорец представи пореден нов – дълго време е играл в Айнтрахт Франкфурт

„Истина е, че водих преговори с Макаби Хайфа през цялото лято. Това е скъп клуб в моя живот. Не стигнахме докрай с преговорите, но моята амбиция бе да продължа да играя в чужбина. Напълно нормално е, че напуснах лагера на националния отбор на Израел, след като не бях тренирал добре известно време. Селекционерът ми каза, че не съм готов и не може да разчита на мен – разбрах го. Говорих с него, така че всичко е наред”, акцентира бранителят.

Избрано